Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,30
  • EURO
    %1,61
  • ALTIN
    %2,25
  • BIST
    %0,45
Ev Yapımı Baklava

Ev Yapımı Baklava

Malzemeler

  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağ

Ekstra Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı

 

  • Öncelikle şerbetimizi kaynatıp hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  • Ardından her baklava yufkasını tepsiye serip üzerine erimiş yağ sürelim.
  • 20 kat bu şekilde yapıp arasına bol ceviz serpelim ve üzerine yağlıyaram bir 20 kat daha çıkalım.
  • 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan baklavaya soğumuş olan şerbeti gezdirerek 2 saat dinlendirip şerbeti çekmesini bekliyelim.
  • Ardından servise sunalım. Afiyet olsun.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın