Revani tatlısını yapmak için öncelikle 3 su bardağı toz şekeri 3,5 su bardağı su ile bir tencereye alarak iyice karıştırıyoruz. İçerisine bir dilim limonuda bırakarak ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
İlk olarak bir çay bardağı toz şekeri 3 adet yumurta ile karıştırma kabına alarak bir mikser yardımıyla çırpmaya başlıyoruz. Yumurtalar iyice köpürüp karışımımız beyaz bir renk alıncaya denk çırpmaya devam edeceğiz.
Yumurta ve şeker karışımızın içerisine yarım paket margarin ve bir su bardağı sütte ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Bir su bardağı irmik 2 su bardağı un ve bir paket vanilya ile kabartma tozunuda ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Son olarak bir adet limon kabuğu rendesinide ekleyerek 1 spatula yardımı ile karıştırdığımız hamurumuzu yağladığımız fırın tepsisine döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürerek 30 dakika boyunca pişmesini bekliyoruz.
Fırından çıkan sıcak revani kekimizin üzerine önceden hazırladığımız ılık şerbeti döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra revanimizi keserek bir tabağa alıyor ve servis yapıyoruz.
Üzerini hindistan cevizi ya da kırılmış ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.