Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,77
  • BIST
    %2,86
Ev Üretimi Dondurma

Ev Üretimi Dondurma

Tarifin Öyküsü

Ev Üretimi Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı salep toz banal zaman karıştırılan hazır kutu
  • 1 kutu krema
  • 2 adet limon
  • 1 çay kaşığının yarısıyla zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su kadehi vişne suyu
  • 3 yemek kaşığı vişne

Ev Üretimi Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütümüzü kaynatalım şeker ve salepi tenceremize ilave edip hoşça karıştırarak kaynatalım.
  2. 10 dk kaynadıktan sonra çok hafif koyulasıcak sonra 1 kutu krema ilave edip tekerrür kaynatalım.
  3. Ve soğuması için balkona alalım.
  4. Şimdi renklendirmek için;Limonun sarı kabuk kısmını ufak rende ile rendeleyelim. Üzerine limonların suyuna ilave edelim.
  5. 1 yemek kaşığı şeker ve zerdeçalı ilave edip hoşça karıştıralım.
  6. Azıcık bekletip süzelim.
  7. Süzdüğümüz suyu kullanacağız✅.
  8. Vişne kısmi için;Vişne suyu ve vişneleri blendardan geçirelim.
  9. Bunu süzmedim vişne parçacıklı olması için.
  10. Daha sonra iyice soğuyan sütümüze dondurma kaplarına alalım ve karışımları döküp azıcık çırpıp buzdolabına koyalım.
  11. 2 saat sonra çıkarıp tekerrür mikser ile 5 dk çırpalım, tekerrür dolaba koyalım bu biçimde 4 kere 2, şer saat, ara vererek çırpalım.Buzlanma olmasın diye.
  12. En son en az 6 saat buzlukta bekletelim ve dondurmamız hazır ✅.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın