1 yemek kaşığı salep toz banal zaman karıştırılan hazır kutu
1 kutu krema
2 adet limon
1 çay kaşığının yarısıyla zerdeçal
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su kadehi vişne suyu
3 yemek kaşığı vişne
Ev Üretimi Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle sütümüzü kaynatalım şeker ve salepi tenceremize ilave edip hoşça karıştırarak kaynatalım.
10 dk kaynadıktan sonra çok hafif koyulasıcak sonra 1 kutu krema ilave edip tekerrür kaynatalım.
Ve soğuması için balkona alalım.
Şimdi renklendirmek için;Limonun sarı kabuk kısmını ufak rende ile rendeleyelim. Üzerine limonların suyuna ilave edelim.
1 yemek kaşığı şeker ve zerdeçalı ilave edip hoşça karıştıralım.
Azıcık bekletip süzelim.
Süzdüğümüz suyu kullanacağız✅.
Vişne kısmi için;Vişne suyu ve vişneleri blendardan geçirelim.
Bunu süzmedim vişne parçacıklı olması için.
Daha sonra iyice soğuyan sütümüze dondurma kaplarına alalım ve karışımları döküp azıcık çırpıp buzdolabına koyalım.
2 saat sonra çıkarıp tekerrür mikser ile 5 dk çırpalım, tekerrür dolaba koyalım bu biçimde 4 kere 2, şer saat, ara vererek çırpalım.Buzlanma olmasın diye.
En son en az 6 saat buzlukta bekletelim ve dondurmamız hazır ✅.