Ev Üretimi Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
400 gram dondurulmuş çilek
1 kutu akışkan krema
1 çay kadehi süt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su kadehinden bir parmak noksan şeker Tatlı seviyorsanız bütün bir kadeh kullanabilirsiniz
Ev Üretimi Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Dolaptan dondurulmuş çilekler alınır 10-15 dakika azıcık bekletelim bu sayede blendırda yada rondoda rahat püre yapabiliriz.
Üzerine şekeri ilave ederek blendır yada rondodan tamamen püre kıvamına gelene kadar çekelim, benim rondom minik olduğundan malzemeyi ikiye parçalayarak iki seferde yaptım rondo yada blendırınız büyükse tek seferde yapabilirsiniz.
Üzerine akışkan krema ve sütü ilave ederek tekerrür rondodan geçirelim, tamamen pürüzsüz hale gelince limon suyuna ilave edelim ve tekerrür rondodan geçirelim.