Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,23
  • EURO
    %-0,18
  • ALTIN
    %1,26
  • BIST
    %1,27
Ev Üretimi Çilekli Dondurma

Ev Üretimi Çilekli Dondurma

Tarifin Öyküsü

Ev Üretimi Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dondurulmuş çilek
  • 1 kutu akışkan krema
  • 1 çay kadehi süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 su kadehinden bir parmak noksan şeker Tatlı seviyorsanız bütün bir kadeh kullanabilirsiniz

Ev Üretimi Çilekli Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dolaptan dondurulmuş çilekler alınır 10-15 dakika azıcık bekletelim bu sayede blendırda yada rondoda rahat püre yapabiliriz.
  2. Üzerine şekeri ilave ederek blendır yada rondodan tamamen püre kıvamına gelene kadar çekelim, benim rondom minik olduğundan malzemeyi ikiye parçalayarak iki seferde yaptım rondo yada blendırınız büyükse tek seferde yapabilirsiniz.
  3. Üzerine akışkan krema ve sütü ilave ederek tekerrür rondodan geçirelim, tamamen pürüzsüz hale gelince limon suyuna ilave edelim ve tekerrür rondodan geçirelim.
  4. Hazırladığımız karışımı dondurmayı yapacağımız kaba dökelim.
  5. Kalıbımızın kapağı sarih biçimde 1, 5-2 saat dondurucuya koyalım.
  6. Bu müddet sonunda kabımızı dondurucudan çıkartıp çatal ile kenardan başlayarak iyice karıştıralım ve tekerrür dondurucuya kaldıralım.
  7. Kenarlardan karıştırmaya başlama nedenimiz ilk kenarlar donduğu için karıştırmaya kenardan başlayıp ortaya doğru iyice karıştırıyoruz.
  8. Tekerrür dondurucuya kaldırıp 1, 5-2 saatte bir dondurmamızı çatalla karıştırıp dondurucuya kaldıralım, bu harekâtı en az 4 sefer uyulayın.
  9. Bu düzey dondurmanın kıvamı için çok ehemmiyetli kesinlikle yapılmalı.
  10. Son olarak karıştırdıktan sonra dondurmamızın kapağını kapatıp 1 gece dondurucuda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Tarif @nefisyemektarifleri

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın