1 çay kadehi portakal suyu+2 yemek kaşığı taze limon suyu beyaz dondurma için
2 çorba kaşığı kakao kakaolu dondurma için
Ev İmali Dondurmam Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak yumurta beyazı bi çimdik tuzla 3 dak kadar çırpılır mikserle. Sonra şeker pudrasınıda ilave ederek bütün beze haline gelinceye kadar çırpıyoruz mikserle. kalıbı ters çevirdiğimiz zaman dökülmeyecek biçimde olmalı beze
Sonra kremanı, süt reçelini ve vanilyayı da ilave ederek karışıncaya kadar çırpıyorız.
Karışımı 2 paya parçalıyoruz.
Birinci yarıya portakal ve limon suyu karışımını ilave ediyoruz. Hafiften karışıncaya kadar çırpıyoruz.
Daha sonra 2-ci yarıya kakaonu ilave edip bütün karışıncaya kadar çırpıyoruz.
Kalıpların kapağını kapatıp buzdolabının buz kısmında 6-9 saat kadar yakalıyoruz. Bütün dondurma haline gelince servis ediyoruz.