Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,04
  • EURO
    %-0,08
  • ALTIN
    %-0,03
  • BIST
    %-0,42
Etli Ve Barbunyalı Taze Fasulye

Etli Ve Barbunyalı Taze Fasulye

Etli Ve Barbunyalı Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kuzu kakıļbaşı et
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kg taze fasulye
  • 2 adet yeşşehir biber
  • 5-6 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı su
  • 1 avuç taze barbunya içi

Etli Ve Barbunyalı Taze Fasulye Nreel Yapılır?

  • Barbunyaları küçük bir tencerede 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Soğanı ince ince kıyın. Biberleri arınıp yemeklik doğrayın.
  • Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın. Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 cm uzunluğunda doğrayın.
  • Eti tencereye alın, üzerine zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte kaynamasını bekleyip kaynayınca ateşi kısın. Et kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişkocamann.
  • Soğanı ilave edin, 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine fasulyeleri ve barbunyaları ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip bir-iki kez çevirin. Tencereye önce biberleri alın, üzerine de domatesleri yayın.
  • Tereyağını birkaç parçaya bölüp tuzla birlikte serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Karıştırmadan kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.
  • Et kullanmak istemiyorsanız, zeytinyağlı taze fasulye tarifine göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın