Etli Topalak Çorbası Konya
Etli Topalak Çorbası Konya Tarifi İçin malzemeler
Köftesi için
- 750 g kıyma
- 1 su kadehi ince bulgur
- 1 yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 su kadehi nohut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 su kadehi et suyu
Üzeri için
- 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz
Etli Topalak Çorbası Konya Nasıl Yapılır?
- Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi geniş bir kasede yoğurun.
- Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece evvelinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın.
- Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve salçaları ilave edip kokuları gidene kadar kavurun.
- Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve nohudu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin.
- Etli topalak çorbasını, sebzeli bulgur pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Etli Topalak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin ve tarife başlamadan evvel oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
- Köfteyi hazırlarken kullanacağınız bulgurun ince olmasına özen gösterin.
- Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Böylece kıvamı daha yoğun olacaktır.
- Nohutun haşlarken su bitmesine karşın nohutlar ham kaldıysa, ılık su ilave edebilirsiniz.
- Haşlama harekâtında aroma katmak için et suyu kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Etli Topalak Çorbası Kaç Kaloridir?
- Etli topalak çorbasının bir porsiyonu, takribî 75 kaloridir. Yiyecek bedelleri bakımından zengin olan bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz.
Bir Yorum Bırak