Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi geniş bir kasede yoğurun.
Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece evvelinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın.
Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve salçaları ilave edip kokuları gidene kadar kavurun.
Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve nohudu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin.
Etli topalak çorbasını, sebzeli bulgur pilavı ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Etli Topalak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
Kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin ve tarife başlamadan evvel oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
Köfteyi hazırlarken kullanacağınız bulgurun ince olmasına özen gösterin.
Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Böylece kıvamı daha yoğun olacaktır.
Nohutun haşlarken su bitmesine karşın nohutlar ham kaldıysa, ılık su ilave edebilirsiniz.
Haşlama harekâtında aroma katmak için et suyu kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Etli Topalak Çorbası Kaç Kaloridir?
Etli topalak çorbasının bir porsiyonu, takribî 75 kaloridir. Yiyecek bedelleri bakımından zengin olan bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz.