Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,32
  • ALTIN
    %0,43
  • BIST
    %0,87
Etli Marul Dolması

Etli Marul Dolması

Etli Marul Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 marul
  • 1 demet maydanoz
  • 100 gr baldo pirinci
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Etli Marul Dolması Nasıl Yapılır?

  • Marul yapraklarını tek tek ayırıp yıkayın. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp buzlu suyun içine atın. 5 dakika bekletip süzün.
  • Soğan ve domatesi arınıp rendeleyin. Maydanozu ve dereotunu arınıp kıyın.
  • Geniş bir kapta kıyma, domates, soğan, pirinç, maydanoz, tuz ve baharatı karıştırın.
  • Marul yapraklarının ortasına kıymalı karışımdan yerleştirin. Yaprak sarması gibi sarın. Sarmaları tencereye dizin.
  • Üzerlerine zeytinyağını dolaştırarak dökün. 1 su kadehi kadar su ilave edin. Porselen bir tabağı sarmaların üzerini kapatın.
  • Tencerenin de kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, dilerseniz yoğurt ile beraber servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, basmakalıp marul dolması tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın