Etli Kuru Bamya Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuşbaşı et
- 200 gr kuru bamya
- Yarım limonun suyu
- 30 gr margarin
- 4 su kadehi sıcak su
- 3 soğan
- 2 domates
- 1 limon
- Tuz
Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır?
- Bamyaları ipten çıkarıp yıkayın. Soğan ve domateslerin kabuklarını arınıp küp küp doğrayın.
- Kuru bamyaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ilave edin. Bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün.
- Bamyaları süzgece alıp üzerine soğuk su dökün. Margarini tencerede eritin. Eti ve soğanı ilave edip kavurun.
- Domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine 4 su kadehi sıcak su, tuz ve yarım limon suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bamyaları ilave edip etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
- Etli kuru bamya yemeğini, pirinç pilavı ve acılı ezme ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kuru Bamya Yemeği Püf Noktaları Nelerdir?
- Bamyaların salyalanmasını önlemek için, baş kısımlarını koni şeklinde kesin.
- Tarife başlamadan evvel bol su ile durulayın ve kurutun.
- Kullanacağınız etin az yağlı olması yemeğin lezzetini çoğaldıracaktır. Haşlama esnasında yemeğin suyu biterse su desteği yapabilirsiniz.
- Yemeği düdüklü tencerede pişirecekseniz, zamanı azaltabilirsiniz.
- Tarifte kullanacağınız eti, bir gece evvelinden dinlendirerek yumuşaklığını arttırabilirsiniz.
1 Porsiyon Etli Kuru Bamya Kaç Kaloridir?
Etli kuru bamyanın bir porsiyonu, takribî 45 kaloridir. Besin kıymetleri yüksek olan bu tarifi, perhiz ve sporcu listelerine ilave edebilirsiniz. Dilerseniz, etsiz bir biçimde hazırlanan zeytinyağlı bamya tarifini de sınayabilirsiniz.