Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,32
  • BIST
    %-0,25
Etli Kereviz Yemeği

Etli Kereviz Yemeği

Etli Kereviz Yemeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 3 su kadehi su
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kereviz yaprağı

Etli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını ceddip küp biçiminde doğrayın. Havuçları yuvarlak doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile beraber tencereye alın. Üzerine su ilave edip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  • Sebzeleri ilave edin. Unu bir ölçü yemeğin suyu ile karıştırıp ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın. Yavaş yavaş yemeğe ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın