Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,28
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %0,28
  • BIST
    %0,00
Etli Bezelye Yemeği

Etli Bezelye Yemeği

Etli Bezelye Yemeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 300 g iç bezelye
  • 5~6 ktümörü domates
  • 2~3 ktümörü biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 demet dereotu

Etli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve kuşbaşı dana etini zeytinyağında soteleyin. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca salçayı ilave edip karıştırın.
  • Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak 20 – 25 dakika pişirin.
  • Ayıkladığınız bezelye, kocaman doğradığınız sarımsak, ktümörü domates ve ktümörü biberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyin.
  • Etli bezelye yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etli Bezelye Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız eti birkaç saat evvelinden çıkartın ve dinlendirin. Bu sayede daha yumuşak olacaktır.
  • Bezelyenin tadının değişmemesi için, tanelerini ayıkladıktan sonra pişirin.
  • Konserve veya donmuş bezelye kullanacaksanız, bir gşöhret evvelden suda bekleterek canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Yemeğin tadını dengelemek için, tencereye birkaç damla sirke ve bir tutam karbonat ilave edin.
  • Pişirme esnasında tencerenin kapağını hafif bir şekilde açık bırakın. Böylece kendi buharıyla pişmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Bezelye Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Etli bezelye yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. A, C ve K vitamini kapsayan bu tarifi perhiz listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, yalnızca sebzelerle hazırlanan zeytinyağlı bezelye tarifini de deneyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın