Yemeklik doğradığınız soğan ve kuşbaşı dana etini zeytinyağında soteleyin. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca salçayı ilave edip karıştırın.
Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak 20 – 25 dakika pişirin.
Ayıkladığınız bezelye, kocaman doğradığınız sarımsak, ktümörü domates ve ktümörü biberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyin.
Etli bezelye yemeğini, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Etli Bezelye Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kullanacağınız eti birkaç saat evvelinden çıkartın ve dinlendirin. Bu sayede daha yumuşak olacaktır.
Bezelyenin tadının değişmemesi için, tanelerini ayıkladıktan sonra pişirin.
Konserve veya donmuş bezelye kullanacaksanız, bir gşöhret evvelden suda bekleterek canlı kalmasını sağlayabilirsiniz.
Yemeğin tadını dengelemek için, tencereye birkaç damla sirke ve bir tutam karbonat ilave edin.
Pişirme esnasında tencerenin kapağını hafif bir şekilde açık bırakın. Böylece kendi buharıyla pişmesini sağlayabilirsiniz.
1 Porsiyon Etli Bezelye Yemeği Kaç Kaloridir?
Etli bezelye yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. A, C ve K vitamini kapsayan bu tarifi perhiz listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, yalnızca sebzelerle hazırlanan zeytinyağlı bezelye tarifini de deneyebilirsiniz.