Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,10
  • BIST
    %2,52
Etli Bakla

Etli Bakla

Etli Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram taze bakla
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 3 su kadehi sıcak su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 domates
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir çay kadehi ince kıyılmış dereotu

Etli Bakla Nasıl Yapılır?

  • Baklaların uç kısımlarını arının. Bir kaseye su doldurup un ve limon suyu ilave edip karıştırın. Baklaları bu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesin kabuğunu ceddip küp biçiminde doğrayın ve tencereye ilave edin.
  • Etleri ilave edip 3 dakika kavurun. Son olarak baklayı ve sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve dereotunu ilave edip sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın