Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı Tarifi

Benim en beğendiğim tatlıdır ve son derece pratik bir tatlıdır. Üstelik de çok lezzetli. Etimek tatlısı için alacağınız tuzsuz etimekleri etimek şerbetine yatırırken dikkat edin şerbet etimekleri çok hamurlaştırmasın. Ne çok kuru kalacak ne de çok yumuşak olacak etimekler. Bunu dengelemek içinde etimek şerbeti ılıkken etimeklerin üzerine dökülmeli. Çünkü azıcıktan Etimek tatlısı kremasını ocaktan aldığınızda etimeklerin üzerine süreceğiniz için, şayet etimekler çok sıcak şerbetle yapılırsa hamurlaşacağından kremayı sürerken ayrılınır ve kremaya yapışı parçalarlar.

O surattan etimek şerbetinin ılık olmasına dikkat edin. Bunun yanında etimek kreması hazırlarken başka bir deyişle etimek muhallebisi hazırlarken muhallebi tencereyi vazgeçtiği an ocaktan alın ve üzerine vanilyayı ilave edip karıştırın. Çünkü vanilyayı ben hiçbir muhallebinin içine katıp pişirmem. Vanilyayı kattıktan sonra pişirmeye devam ederseniz ne kokusu kalır ne de tadı. İşte size nefis Tatlı tariflerinden biri olan etmek tatlısı tarifi.

Etimek Tatlısı Tarifi için malzemeler

2 su kadehi light süt

1,5 kahve fincanı un

1 su kadehi toz şeker veya 20

adet tatlandırıcı

1 vanilya

8 adet etimek sade

15 adet tatlandırıcı

2 su kadehi su

Süslemek için:

2 adet muz

1 adet nar

Etimek Tatlısı Tarifi

2 su kadehi suda tatlandırıcı eritilir. 4 adet etimek kare sırça kaba dizilir. Tatlandırıcılı suyun yarısı ile bu etimekler, öteki yarısı ile de başka bir kapta öteki etimekler nemlendirilir. Un şeker ve soğuk süt mikser ile çırpılıp ocağa alınır ve karıştıra karış­tıra pişirilir. Vanilya ilave edilir. Muhallebinin yarısı etimeklerin üzerine dökülür. Öteki kaptaki etimekler muhallebinin üzerine dizilir. Kalan muhallebi de bu etimeklerin üzerine dökülür. Soğuyunca dilimlenmiş muz ve nar taneleri ile ziynet­lenip servis yapılır.

Ebru isimli ziyaretçimizin teklifi:

Ben tatlıyı yaparken farklılık yaptım .etimeklerin kremasını döktükten sonra böğürtlen reçeli sürdüm ve üzerine tekerrür şerbetli etimek koydum, kreması ,kremşantisi ve süsledim görüntüsü insanın gözünü doyuruyor.

Başka Bir Tarif

MALZEMELER
3 Adet armut yada istediğiniz mevsim meyvası
1 Koli etimek

Şurup için
1,5 su kadehi tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
2 Su kadehi su

Krema için
1,5 su kadehi tozşeker
1 Yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı nişasta
2,5 Su kadehi süt

HAZIRLANIŞI
Derin bir tencerede şurup malzemelerini karıştırıp kaynatın ve soğumaya vazgeçin,Armutları atayıp dilimleyin ve şuruba daldırıp 5-6 dakika bekletin,
Çıkartıp kevgire alın, Etimekleri şuruba daldırıp geniş bir tabağa alın,
Başka bir kapta şeker ve yumurta sarısını iyice çırpın,Süt, un ve nişastayı ilave edip koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın, Servis tabağına aldığınız etimeklerin üzerine armut dilimleri ve bir kat krema biçiminde kat kat yerleştirin.Bu biçimde iki kat yapın, Üzerini etimek ile kapatın, Daha sonra krema ile kaplayıp armut dilimleri ile süsleyin. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin ve soğuk olarak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın