Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Erzincan Lokumu / Erzincan

Erzincan Lokumu / Erzincan

Erzincan Lokumu / Erzincan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125g BizimYağ Margarin
  • 1su kadehi BizimAyçiçek Yağı
  • 1 subardağı şeker + 1 yumurta
  • 1paket kabartma tozu
  • 3~4 subardağı un

Üzeri için

  • Pudraşekeri

Erzincan Lokumu / Erzincan Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta yumurta, Bizim Yağ Margarin, Bizim Ayçiçek Yağı ve şekeri karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu ilave edin. Kurabiye hamurundan azıcık daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlak bir fırın kabına elinizle yayın. Üzerini düzenleyip 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra baklava biçiminde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın