Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Erzincan Lokumu

Erzincan Lokumu

Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak yetersiz istikrarsız yağ
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 3, 5-4 bardak kadar un
  • Pudra şekeri

Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza tereyağı değişken yağ yoğurt yumurta ve toz şekerimizi koyalım ayrıntılarıyla karıştıralım.
  2. Un, kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekleyelim yeniden karıştıralım.
  3. Ele yapışmayan kek hamurundan katı, kurabiye hamurundan akışkan bir hamur elde edelim.
  4. Kare borcama boşaltalım elimizle en ince ayrıntısına kadar yerleştirelim.
  5. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kontrolü olarak pişirelim.
  6. Soğuduktan sonradan dilimleyelim pudra şekeri eleyelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın