Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 su kadehi nohut
- 5 su kadehi sıcak su
- 1 su kadehi et ya da tavuk suyu
- Tuz
- 1 su kadehi kepekli erişte
- 1 su kadehi light yoğurt
- 1 yemek kaşığı bütün buğday unu
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Erişteli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?
- Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ilave edip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Su ve et suyunu kaynamaya vazgeçin. Tuz ve erişteleri ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutları ilave edin ve 15 dakika daha pişirin.
- Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ilave ederek çırpın ve bunu çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
- 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştırın ve çorbaya ilave edin.
- Yoğurt çorbasını, banal köfte ve patates salatası ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Erişteli Yoğurt Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız yoğurdun konut üretimi veya süzme olmasına itina gösterin.
- Yoğurtlu karışımı mikser ile çırpın ve tencereye yavaş yavaş ilave edin. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
- Topaklanmalar oluşmaması için çorbayı kesintisiz karıştırın.
- Sosu, çorbayı servis edeceğiniz zaman hazırlayın ve ılık çorbanın üzerine dökün.
1 Porsiyon Erişteli Yoğurt Çorbası Kaç Kaloridir?
Bir kepçe erişteli yoğurt çorbası, takribî 80 kaloridir. Kalsiyum, B vitamini ve fosfor kıymeti yüksek olan bu tarifi, perhiz listelerine ilave edebilirsiniz. Bağışıklığı kuvvetlendirmesi için, haftada bir kere harcanması önerilir.
Ana yemeklerden evvel servis edebileceğiniz çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Anadolu’nun en özel lezzetlerinden biri olan pirinç çorbası bütün size göre!