Orijini Mezopotamya’ya katlanan yeşil mercimek; salata, çorba ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Türkiye’de Güneydoğu Anadolu’da yetiştirilen bu gıda, demir ambarı olarak öğrenilir. Bu surattan kansızlık ve aneminin giderilmesinde tesirlidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için, haftada bir kere harcanması önerilir. Asap sistemini tertip eden yeşil mercimek; stres, uykusuzluk ve halsizlik gibi meselelerin giderilmesinde de aktif bir rol oynar. Banal tariften bunalanlar için lezzetiyle herkesi kendine hayran vazgeçen erişteli yeşil mercimek tarifine başlayabiliriz.
Tereyağını tencerede eritin. Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun. Sıcak su, mercimek, tuz ve karabiberi soğana ilave edip 10 dakika pişirin. Erişteleri çorbaya ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Erişteyi kaynayan suya atıp 10-12 dakika olağan ateşte haşlayarak pilav gibi suyuna sürükletirseniz gıda kıymetini kaybetmez.