20 adet anjelik eriği Çekirdekleri temizlenip buzlukta dondurulmuş
1 çay bardağı yaban mersini
1.5 su bardağı toz şeker
200 ml krema
• 3 yemek kaşığı süzme yoğurt Tercihen ekşi olmayandan
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
Çikolata rendesi
Rulo gofret
Erikli, Yabanmersinli Dondurma Nasıl Yapılır?
Buzlukta dondurduğunuz anjelik erikleri ve yaban mersinlerini mutfak robotuna alın. Toz şekeri ekleyin. Püre haline gelene dek ezin. Bir tutam tuz ile limon suyunu ekleyin. Bir defa daha çevirin. En son kremayı ve süzme yoğtümördü ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra mutfak robotundan alıp buzluğa dayanıklı kaba aktarın. Buzlukta 2 saat beklettikten sonra kaşıkla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın Bu işlemi 3 defa daha tekerrür edin, yani toplamda 4 defa havalandırarak dondurma işlemini tamamlayın.
Dondurmayı kuplara paylaştırın. Toz Antep fıstığı, çikolata rendesi ve gofret ile süsleyip servis yapın.