Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %-0,46
  • ALTIN
    %0,96
  • BIST
    %1,47
Erikli Pasta

Erikli Pasta

Erikli Pasta Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı oda ısısında yumuşatılmış
  • 200 gr toz şeker
  • 4 yumurta
  • 85 gr kakao
  • 140 gr hazır kek unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı süt

Krema için

  • 2 çay kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 15 gr tereyağı

Üzeri için

  • 6 Anjelik erik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Erikli Pasta Nasıl Yapılır?

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edin. Kakao, kek unu ve kabartma tozunu harmanlayıp ilave edin. Son olarak süt ilave edip karıştırın ve hamuru 20 santim çapında kelepçeli kek kalıbına dökün. Evvelden 180 derecede ısıtılmış fırında takribî 25 dakika pişirin. Krema için tereyağı hariç öteki malzemeleri tel mikserle karıştırarak pişirin. Hafif fokurdamaya başlayınca tereyağını ilave edip ocağı kapatın ve ılınana kadar kabuk yakalamaması için mikserle çırpın. Soğuyan keki enine ikiye kesin ve iki parçanın arasına ılık muhallebiyi yayın. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Şeker ve suyu tavaya alın. Şeker eriyip koyulaşmaya başladığında erik dilimlerini ilave edin ve karamelize olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra pastanın üzerini süsleyip pudra şekeri serpin. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın