Erikli Kinoa Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 4 yemek yemek kaşığı beyaz kinoa
- 4 adet kırmızı erik
- 2 adet minik doruk veya 1 adet büyük irtifa havuç
- 1 orta zirve soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek yemek kaşığı balzamik sirke
- 1/2 dere kaşığı kuru nane
- Tuz, karabiber
Erikli Kinoa Salatası Nasıl Yapılır?
- Tarife başlarken mürdüm eriklerini dörde bölün. Havuçları soyup, parmak kalınlığında kesin.
- Soğanları ise elma dilimi şeklinde doğrayın. Bu esnada sarımsakların kabuğunu soyun ve ezin.
- Sebze ve meyveleri biraz tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırıp bir tepsiye alın ve 200°C ısıtılmış fırında pişirin.
- Kinoayı tuzlu suda şişene kadar haşlayın. Fırında yumuşayan sebze ve meyveleri kinoa ile birleştirip son olarak kuru nanesini ve sirkesini de ekleyip karıştırın.
- Erikli kinoa salatasını, güveçte levrek ile birlikte tüketebilirsiniz. Sıhhat olsun.
Erikli Kinoa Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Haşlama süresini kısaltmak için suyun içerisine tuzlu ekleyin.
- Su ılımaya başladığında kinoaları ekleyin. Bu Nedenle kinoalar daha ivedi pişecektir.
- Zeytinyağı ve sirkeyi salatayı servis edeceğiniz süre ekleyin.
- Hazırladığınız salataya darı ve nar ekşisi de ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Erikli Kinoa Salatası Kaç Kaloridir?
Erikli kinoa salatasının bir porsiyonu, takriben 50 kaloridir. Sindirimi kolaylaştıran bu tarifi, listenize ekleyebilirsiniz. Öbür bir tat için, semizotlu ve çilekli kinoa salatası tarifini de deneyebilirsiniz.
Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik diyet yemekleri mi arıyorsunuz? Tek ya da yemeklerin yanına servis edebileceğiniz lezzetli caprese makarna salatası tarifine göz atmayı unutmayın.