Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Erikli İki Renkli Muhallebi

Erikli İki Renkli Muhallebi

Erikli İki Renkli Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Sade muhallebi için

  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 su kadehi süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Erikli muhallebi için

  • 500 g erik
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Erikli İki Renkli Muhallebi Nasıl Yapılır?

Erikli muhallebi için eriklerin çekirdeklerini çıkartıp robottan geçirerek püre haline getirin. Bir su kadehi su ilave edip 25 dakika kadar pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin. Nişasta ve toz şekeri ilave ederek tekerrür pişirin. Sade muhallebi için buğday nişastası ve toz şekeri bir tencerede harmanlayın. Yumurta sarısı ve sütü ilave edip iyice çırpın. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Servis kaplarınıza bir kat sade muhallebi bir kat erikli muhallebi olacak biçimde 3 kat yapın. Ilınınca dolaba koyun. Soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın