Malzemeler
İç malzeme için
Özel tatlar ve neşeli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Un, şeker, tuz ve tereyağını derin bir kapta parmak uçlarınızla yoğurun. Suyu kaşık kaşık ilave edip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru yuvarlayın ve mutfak poşetine sararak 1 saat buzdolabında bekletin.
Erikleri ince doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine şeker ve karanfil ilave edip suyunu salıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Suyundan 4-5 yemek kaşığı kadar alıp içine mısır unu ilave edip iyice çırpın. Karışımı eriklere ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alarak soğumaya vazgeçin.
Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru iki denk parçaya dağılın. Unlanmış tezgahta merdane ile açarak kalıbın tabanından yukarıya doğru yayın. Soğuyan erikleri ilave edin. Öteki hamuru açarak eriklerin üzerine kapatın.
Yumurtayı çırparak hamurun üzerine sürün. Toz şeker serpiştirip 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.