Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Erik Soslu Pastacıklar

Erik Soslu Pastacıklar

Erik Soslu Pastacıklar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kutu yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağı
  • 200 gr pudra şekeri
  • 4 yumurta
  • 400 gr labne peyniri
  • 400 ml krema
  • 1 kutu vanilya

Sosu için

  • 6 kırmızı erik
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Ufalanmış Antep fıstığı
  • Nane yaprağı

Erik Soslu Pastacıklar Nasıl Yapılır?

Bisküvileri bir mutfak poşetine doldurun. Ağzını sıkıca kapatıp elinizle ezerek iyice parçalayın. Büyük bir kaseye alıp tereyağını ilave edin. İyice karıştırın. Tereyağlı bisküviyi kelepçeli kek kalıbına alıp elinizle üzerine bastırıp düzleyin. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları, pudra şekeri ve labne peynirini bir kasede çırpın. Krema, vanilya, yumurta aklarını ilave edip usulca karıştırın. Karışımı tereyağlı bisküvinin üzerine dökün. Derin dondurucuda 3 saat bekletin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Şeker ve su ilave ederek pişirin. Ocaktan almadan evvel nişastayı ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra blenderle ezerek sos haline getirin. Antep fıstığı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın