Malzemeler
Sos için
Krema, süt, ufak bir dal taze kekiği tencereye alın ve orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kekiği içinden çıkarın. Yaprak jelatinleri içi soğuk su dolu bir kapta yumuşayıncaya kadar bekletin. Tatlı kaplarını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Krema karışımına şeker ilave edip orta ateşte eriyinceye kadar bekletin ve ocaktan alın. Yumuşayan jelatinleri kremaya ilave ederek spatula ile karıştırın. Karışımı kaselere paylaştırıp 30 dakika oda ısısında bekletin. Daha sonra üzerini streç film ile örterek derin dondurucuda en az 6 saat bekletin. Kırmızı erikleri doğrayıp pudra şekeri, vanilya ve tereyağı ile beraber tavaya alın. Orta ateşte birkaç dakika pişirin. Nişasta ve suyu karıştırıp eriklere ilave edin ve birkaç dakika yüksek ateşte pişirip ocaktan alın. Tatlıları servis tabağına ters çevirerek yerleştirin. Erik sosunu ilave edip taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis yapın.