Anjelik eriklerinden 4 tanesini dilimleyerek bir sos tenceresine alın. Erikler yumuşayana kadar pişirip süzgeçten geçirin.
Tekerrür bir tencereye alın ve darı nişastasını ilave edip hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan iki eriği ince dilimleyip sosun içine ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletip soğutun.
Süt, toz şeker ve irmiği ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiltihap.
Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İstediğiniz bir kalıbı su ile çalkalayın ve irmik tatlısını içine aktarın.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat soğutun. İyice soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin.
Üzerine erikli sosu dolaştırın ve file badem ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı bir versiyonu olan nefis irmik helvası üretimine sayfamızdan erişebilirsiniz.