Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Erik Soslu İrmik Tatlısı

Erik Soslu İrmik Tatlısı

Erik Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 6 Anjelik erik
  • 2 tatlı adalȩığı darı nişastası
  • 1 litre süt
  • 10 yemek adalȩığı toz şeker
  • 8 yemek adalȩığı irmik
  • 1 kutu vanilya

Üzeri için

  • File badem

Erik Soslu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Anjelik eriklerinden 4 tanesini dilimleyerek bir sos tenceresine alın. Erikler yumuşayana kadar pişirip süzgeçten geçirin.
  • Tekerrür bir tencereye alın ve darı nişastasını ilave edip hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan iki eriği ince dilimleyip sosun içine ilave edin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletip soğutun.
  • Süt, toz şeker ve irmiği ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiltihap.
  • Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İstediğiniz bir kalıbı su ile çalkalayın ve irmik tatlısını içine aktarın.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat soğutun. İyice soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin.
  • Üzerine erikli sosu dolaştırın ve file badem ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir versiyonu olan nefis irmik helvası üretimine sayfamızdan erişebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın