Erik Reçelli Pastacı Kreması Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
5 yumurtanın sarısı
1.5 çay kadehi toz şeker
30 g un
30 g nişasta
1 çubuk vanilya
500 ml süt
20 g tereyağı veya margarin
2 kutu yoğun kakaolu bisküvi
Erik reçeli için
500 g erik Anjelik ve mürdüm eriği
500 g toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Erik Reçelli Pastacı Kreması Tatlısı Nasıl Yapılır?
Erik reçelli pastacı kreması tatlısı için malzemeleriniz hazırsa başlayabilirsiniz.
Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri ikiye kesin. Tencereye bir kat erik ve bir kat şeker olmak üzere kat kat sıralayın. Bir gece süresince bu biçimde bekletin.
Sabaha kadar bekletip sulandırdığınız meyveli şekeri orta ateşte 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Reçel soğuyunca tekerrür 10 dakika kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri arınmayı bakımsızlık etmeyin.
Reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Tatlıda kullanmak için bir ölçüsünü ayırın, kalanını henüz sıcakken steril edilmiş kavanozlara aktarın.
Çubuk vanilyanın içindeki tohumları sütün içine ilave edin. Kısık ateşte sütü ısıtın. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta şekerle beraber iyice çırpın.
Homojen bir karışım elde edince unu ve nişastayı üzerine eleyip karıştırmaya devam edin.
Yumurtalı karışıma sütün yarısını ilave edin. Birkaç dakika kadar iyice karıştırdıktan sonra kalan sütü ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelince margarini veya tereyağını ilave ederek tatlandırın. Ocaktan alın, kaşıkla karıştırıp ılıtın.
Kakaolu bisküviyi mutfak robotuna alın. Un haline gelene dek karıştırın. Pastacı kremasını servis kadehlerine paylaştırın.
Üzerlerine kakaolu kırıntıdan serpin. Bir kat daha pastacı kreması yayıp üzerlerine erik reçeli dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Dilerseniz, pandispanya üzerinde kullanabileceğiniz sade pastacı kreması tarifini de sınayabilirsiniz.