Erikler hoşça yıkanır. Çekirdekleri çıkartılarak uygun bir tencereye alınır.
Üzerine şeker ve su ilave edilir iyice yumuşayana kadar kaynatılır.
Ocaktan alınır blendır desteği ile pürüzsüz bir kıvama getirilir.
Un ilave edilir. Ocağın altı tekerrür açılır. Unlu kısmı kalmayacak biçimde iyice çırpılır.
5 dk kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. Fırın tepsilerinin üzerine pişirme kağıdı serilir ve ne çok ince ne de çok kalın olacak biçimde dağılır. benim 4 tepsi geldi bu malzemeler ile
Güneşte altı ve üstü kuruyana kadar 5 gün veya daha fazla bekletilir. ben 5 gün beklettim gün rakamı değişebilir
Kuruyan pestillerin üzerine kırılmış ceviz dökülür sarılır. İstediğiniz ebatta kesebilirsiniz.