Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Erik Pestili

Erik Pestili

Erik Pestili Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilogram kırmızı erik
  • 3 su kadehi şeker
  • 2 su kadehi su
  • 3 yemek kaşığı un
  •  İsteğe göre ceviz içi

Erik Pestili Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikler hoşça yıkanır. Çekirdekleri çıkartılarak uygun bir tencereye alınır.
  2. Üzerine şeker ve su ilave edilir iyice yumuşayana kadar kaynatılır.
  3. Ocaktan alınır blendır desteği ile pürüzsüz bir kıvama getirilir.
  4. Un ilave edilir. Ocağın altı tekerrür açılır. Unlu kısmı kalmayacak biçimde iyice çırpılır.
  5. 5 dk kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. Fırın tepsilerinin üzerine pişirme kağıdı serilir ve ne çok ince ne de çok kalın olacak biçimde dağılır. benim 4 tepsi geldi bu malzemeler ile
  6. Güneşte altı ve üstü kuruyana kadar 5 gün veya daha fazla bekletilir. ben 5 gün beklettim gün rakamı değişebilir
  7. Kuruyan pestillerin üzerine kırılmış ceviz dökülür sarılır. İstediğiniz ebatta kesebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın