Enginarlı Ve İç Baklalı Pilav Tarifi İçin malzemeler
4 enginar
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su kadehi iç bakla
Yarım demet taze soğan
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su kadehi pirinç
3 su kadehi kaynar enginar suyu Piştikten sonra bölecek
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım demet dereotu
Enginarlı Ve İç Baklalı Pilav Nasıl Yapılır?
İç baklaları sıcak suda yarım saat bekletin. Daha sonra kabuğunu ceddip içlerini çıkartın. Soğanları ince doğrayın. Enginarları 4 ’e parçalan. Taze soğanı, tuzu, karabiberi, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu, iç baklaları ve zeytinyağı ile beraber malzemeyi harmanlayın. Bir tencereye aktarın. Üzerine 2 kadeh sıcak su ilave edin. Malzemenin üzerini tamamen kapatacak biçimde nemlendirilmiş yağlı kağıt ile örtün, tencerenin kapağını da kapatın. Bu biçimde 20 dakika pişirin. Enginarlar pişince suyunu süzüp pilav yapmak için ayırın. Pişen malzemenin üzerini hava almayacak biçimde kapatın.
Pilav için pirinci 1 tatlı kaşığı limon suyu ve yarım tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, 10-15 dakika bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
Tereyağını bir tencerede eritin ve pirinci ilave edip devamlı karıştırarak kavurun. Üzerine ayırdığınız sıcak sebze suyunu ilave edin. Evvelden pişirip ayırdığınız sebzeleri de üzerine serpin. Evvel yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatın, sonra ateşi iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler suyunu sürükleyene kadar pişirin. En son rendelenmiş limon kabuğu ile kıyılmış dereotunu serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlendirip servis yapın.