Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,44
  • BIST
    %-1,01
Enginarlı İç Bakla

Enginarlı İç Bakla

Enginarlı İç Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 kilogram taze iç bakla
  • 1 rendelenmiş soğan
  • Yarım su kadehi sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 demet dereotu
  • 4 taze soğan
  • 1 limon
  • Yarım litre su
  • Tuz

Enginarlı İç Bakla Nasıl Yapılır?

  • Üç kaşık zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Enginarları ilave edin.
  • Şeker, un, tuz, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.
  • Baklaları ayrı bir tencerede haşlayıp kabuklarını çıkarın. Zeytinyağında soteleyin. Üzerine ince doğranmış taze soğan ve dereotu ilave edip karıştırın.
  • Enginarların göbeğine doldurun. Üzerlerine zeytinyağı dolaştırıp servis yapın.

Farklı tatlar sınamak için, zeytinyağlı taze bakla ve zeytinyağlı enginar tarifine göz atın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın