Enginarları dörde dağılıp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Taze iç baklaları tencereye alıp sıcak suyu ekleyin. Baklalar yumuşayana kadar pişirin. Blender ’le ezerek püre haline getirin. Zeytinyağının yarısını tavaya alıp enginarları kavurun. 1 çay kadehi sıcak su ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Limon suyu ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip ahlakın ılınmasını sağlayın. Ahlakı tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Enginarları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Kalan zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar kavurun. Çorbayı kaselere paylaştırın. Üzerine karamelize soğanı paylaştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
Enginar
Karaciğer arkadaşı enginar, sindirimi sağladığı gibi böbrek ve bağırsakların çalışmasını da kumpaslar. Akdeniz bölgesinde genelde bahar aylarında yetişen enginar, yağ oranı çok düşük olduğundan özellikle kilo vermeye çalışanların sofrasından eksik olmaz. Karbonhidrat, vitamin, protein ve mineral ambarı enginarın en sihirk özelliklerinden biri de, vücuttaki hasarlı toksinlerle çaba ederek bedene enerji depolamasıdır.
Bakla
Tazeyken taneleri yeşil, kuruyunca kahverengi olan bakla, B6, B2, B1 ve K vitaminlerinin yanı gizeme potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengindir. Mısri ve kıbti olmak üzere iki çeşidi bulunan baklanın tüm kısımları kullanılır. Tazeyken tüketmenin daha fazla faydayı olduğu bilinmektedir. Hazmı khadise ve yiyecek bedeli açısından zengin bakla sofralarımızın hoşlanılan tariflerinde ehemmiyetli rol oynar.