Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • Sızma zeytinyağı
  • 5 atanmış enginar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş kimyon
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Enginar Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Sarımsakların kabuğunu soyun.
  • Enginar, sarımsak ve kimyonu ezerek püre haline getirin. Azar azar Sızma zeytinyağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Tuzla tatlandırın. Ezmenin üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Servis yapmadan evvel üzerine çok az sızma zeytinyağı dolaştırıp taze çekilmiş karabiber serpin. Sıcak pide veya ekmek dilimleriyle servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın