1 paket üçü bir arada yada 1 yemek kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
En Kolay Tiramisu Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Daha sonra vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu sırasıyla ekleyelim.
Kek harcımızı hazırladıktan sonra yağlı kağıt koyduğumuz kalıba döküyoruz. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Muhallebi için tencerenin içerisine süt, şeker, un ve yumurta sarısını dökelim. Bir tur karıştırıp ocağın üstüne koyalım.
Koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Topaklanma olmamasına dikkat edin. Ocağı kapatıp içerisine labneyi döküyoruz. Mikserde iyice karışana kadar çırpıyoruz.
Kek pişti muhallebi hazır. İkiside biraz soğusun. Soğuyan keki ortadan ikiyi bölüp kahveyle hazırlamış olduğumuz sosun yarısını döküyoruz.
Sonra muhallebinin bir kısmını kekin üzerine döküp tekrar keki koyuyoruz onu da ıslatıp muhallebiyi döküyoruz.
Kakaoyu hemen dökmeyin sıcak olduğu için erir. Biraz buz dolabında bekletip kakaomuzla dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Ben kelepçeli kalıbın içinde yaptım. Eğer sizde kelepçeli kelep kullanırsanız. 1 gece bekletip sonrasında kalıptan çıkarın. Erken çıkarırsak çatlama yapar 📝.