Kayşana noktasına gelince altını kapatıp küçük parçalar halindeki çikolataları ekliyoruz. Eriyene kadar karıştırıyoruz.
Bir kaseye aktarıp kalan kremayı da ekleyip karıştırıyoruz.
Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarıları ve tuzu koyup altını açıyoruz.
Orta ateşte sürekli karıştırıyoruz.
Kaynayıp hafif kıvamı koyulaşınca altını kapatıp vanilya ekliyoruz çok fazla pişirmeyin hafif kıvamı koyulaşınca yeterli olacak ve süzgeçderi geçirerek çikolatalı karışıma ekliyoruz.
İyice karıştırıp içi buz dolu bir kapta karıştırarak ılıtıyoruz.
Sonra dolaba koyup iyice soğumasını bekliyoruz.
Soğuduktan sonra buzluğa dayanıklı bir kalıba döküp buzluğa koyuyoruz.
45 dakikada bir çıkarıp bir iki dakika blenderdan geçiriyoruz.
Bunu 5-6 kez yaptıktan sonra son aşamada çikolata parçacıklarını ekleyip karıştırıyoruz ve donması için kaldırıyoruz. Donduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.