En İyi Bayram Çikolatası Parlak ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
250 gram sütlü kuvertür çikolata
100 gram beyaz kuvertür çikolata
Dr.oetker kırmızı besin boyası
Çikolata kalıpları
En İyi Bayram Çikolatası Parlak ve Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
Çikolatalarımızı ufaltarak başlıyoruz.Beyaz ve sütlü çikolatalarımızın yarısını ayırıyoruz.Kalanları ayrı kaplarda benmari usulü eritiyoruz.
Benmari usulü eriyen çikolatalarımızı kenara alıyoruz.Ayırdığımız kalan çikolataları da üzerlerine ilave edip karıştırarak temperliyoruz. Bu biçimde çikolatalarımız parlak olacak.
Yıkayıp kuruttuğumuz çikolata kalıplarımıza evvel kırmızı besin boyasıyla biçim veriyoruz.
Sonra beyaz çikolatamızdan ilave ediyoruz.Son olarak sütlü çikolatamızdan ilave edip buzdolabına kaldırıyoruz.
3-4 saat beklemesi yeterlidir.Kalıplanan çikolatalarımızı kalıbından çıkarıp paketlerimize yerleştiriyoruz. Afiyet olsun.