. Kaynamaya başlayınca içerisine limon tuzumuzu atıyoruz. Ben 2 yemek kaşığına yakın kullandım, ekşi sevdiğim için. 🙈 Siz istediğiniz miktarı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. 😊
Ardından içerisine yıkanmış olan reyhanlarımızı ekliyoruz.
Reyhanı ekledikten sonra ocağı kapatıyoruz.
Ve reyhanların rengi çıkana kadar kaynar suda bekletip ardından kevgir yardımıyla reyhanlarımızı sudan çıkarıyoruz.
Sıra şekerimizi ekleme zamanında.
Şekeri de istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz yine damak zevkinize göre. 😊
Ardından şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan şerbetimizi ister buzluğa koymaya uygun olan bir kabın içerisine alıp buzluğa koyun ve dondurun isterseniz de buzu robottan geçirip şerbetle karıştırın.
Ama ben ilkini tavsiye ederim çünkü buzu robottan geçirmek bıçakları zorlayabilir, köreltebilir. NOTLAR ❗- Reyhanlarımızı kaynar suda uzun süre bekletmemiz lazım. Uzun süre beklerse tadını değiştiriyor. Sadece rengi suya çıkana kadar bekletiyoruz. Bunu da suyun renginden ve reyhanların soluklukğundan anlayabiliriz. 😊- Hazırlanan karışım meyve suyu gibi de tüketilebilir. Soğuk ve ferahlatıcı bir içecek. Bu şekilde tüketenler isterlerse içerisine çubuk tarçın atabilir. (Ben denemedim ama tarçın severler dener belki 😊)Beğenmeniz dileğiyle, afiyet olsun. 🤗