Malzemeler
• 45 gr tereyağı
• 2 paket kabartma tozu
• 250 ml süt
• 160 gr un
• 2 paket vanilya
• 3 adet yumurta
İç malzemesi
• 3 adet elma
• 30 gr tereyağı
• 4 çorba kaşığı elma suyu
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• Vanilyalı dondurma
• 3 çorba kaşığı limon suyu
• 4 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı
1. Öncelikle tereyağını tavada eritin ve ılımaya bırakın.
2. Ayrı bir kasenin içine tereyağı, süt, yumurta ve vanilya ile birlikte mikserle çırpın.
3. Çırpma işlemi devam ederken elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave edin. 30 dk mayalanmaya bırakın.
4. Elmaları yıkayın çekirdeklerini ince dilimleyin limon suyunda ıslatın.
5. Ayrı bir tavada şekeri karamilize edin ve kahverengi bir renk aldığında elma dilimlerini tereyağı, tarçın ve elma suyunu ilave edip elmalar yumuşayana kadar pişirin
6. Walffle makinesini yağlayın ve mayalanan hamurdan bir miktar ilave edip kızarana kadar pişirin ve servis tabağına alın.
7. Son olarak karamalize edilen elma dilimlerini üzerine ilave ederek servis yapın. İsteğe göre servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.