İç malzeme için;
Tereyağını eritin. Ilındığında süt, vanilya ve yumurtalarla beraber çırpın. Çırpmaya devam ederek unu ve kabartma tozunu azar azar ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar karıştırın. 30 dakika mayalanmaya bırakın.Elmaları yıkayıp soyun, çekirdeklerini çıkarıp ince dilimleyin. Elma dilimlerini limon suyu ile nemlendirin.
Tavada şekeri karıştırmadan karamelize edin. Kahverengi bir renk aldığında elma dilimlerini, tereyağı, tarçın ve elma suyunu ila ve edip elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Waffle aygıtını ısıtıp yağlayın. Waffle hamurundan bir ölçü ilave edip kızarana kadar pişirip ızgara tel üzerine alın. Hazırladığınız karamelize elmalar ve vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Waffle üretiminde kullabileceğiniz vanilyalı dondurma ve kakaolu dondurma tarifine buradan erişebilirsiniz.