Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve şekeri bir kaseye alıp çatalla karıştırın. Soğuk margarini minik küpler biçiminde doğrayıp ilave edin ve çatalla ezerek karıştırın kocaman kum taneleri görünümünde olmalı. Yulaf ezmesinin kalanını ilave edip tekerrür karıştırın. Oda ısısında bekletin. Elmaları iyice yıkayıp kurulayın. Çekirdeklerini ve saplarını arınıp kocaman küpler biçiminde doğrayın. Elma, böğürtlen, şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Elmalı harcı içi yağlanmış bir fırın kabına yayın. Üzerine yulaf ezmeli harcı meyvelerin üzerini kapatacak biçimde ilave edin. Sıcak fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için 10 dakika bekletin. Dondurmayla beraber servis yapın.