Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %-0,07
  • BIST
    %1,94
Elmalı Ve Böğürtlenli Galette

Elmalı Ve Böğürtlenli Galette

Elmalı Ve Böğürtlenli Galette Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su kadehi un
  • 1/4 su kadehi toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 360 gr tereyağı
  • Yarım su kadehi soğuk su

İç harcı için

  • 300 gr elma
  • 250 gr böğürtlen
  • Kuru kayısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 su kadehi toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yumurta

Elmalı Ve Böğürtlenli Galette Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanladıktan sonra soğuk tereyağı parçalarını ilave edip parmak uçlarınızla una yedirin.
  • Soğuk suyu usulca ilave edip hamuru kısa zamanda yoğurun. Yağlı kağıdın üzerine hamuru alıp yuvarlayın.
  • İkiye ufalan ve üzerine bastırarak azıcık düzledikten sonra ambalajlayıp buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Buzdolabında dinlenmiş hamur parçalarından bir tanesini çıkarıp hafif unlanmış bir yağlı kağıdın üzerinde 28 cm çapında açın.
  • Kenarlarını bir bıçak desteğiyle keserek düzgün bir daire elde edin. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası ve 2 yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştırıp hamurun kenarlarından 5 santimlik boşluk vazgeçerek 23 santim çapındaki iç kısmına yayın.
  • Elmaları ve kuru kayısıları minik parçalar biçiminde doğrayın. Elmaları ve böğürtlenleri mısır nişastası ve şekerin geri kalanı ve limon suyuyla karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Meyve karışımını hamurun iç kısmına yayın. Dışarıda kalan 5 santimlik kısmı meyvelerin üzerine gelecek biçimde kıvırarak kapatın.
  • Hamurun kenarına çırpılmış yumurta sürüp hem hamurun hem de meyvelerin üzerine bolca şeker serpin.
  • Değişik hamur parçasını da aynı biçimde hazırlayın. Sıcak fırında 40-45 dakika pişirin. Oda ısısında 20 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın