Elmalı Ve Böğürtlenli Galette Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
3 su kadehi un
1/4 su kadehi toz şeker
1.5 çay kaşığı tuz
360 gr tereyağı
Yarım su kadehi soğuk su
İç harcı için
300 gr elma
250 gr böğürtlen
Kuru kayısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/4 su kadehi toz şeker
Yarım limonun suyu
1 yumurta
Elmalı Ve Böğürtlenli Galette Nasıl Yapılır?
Un, şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanladıktan sonra soğuk tereyağı parçalarını ilave edip parmak uçlarınızla una yedirin.
Soğuk suyu usulca ilave edip hamuru kısa zamanda yoğurun. Yağlı kağıdın üzerine hamuru alıp yuvarlayın.
İkiye ufalan ve üzerine bastırarak azıcık düzledikten sonra ambalajlayıp buzdolabı poşetine koyun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Buzdolabında dinlenmiş hamur parçalarından bir tanesini çıkarıp hafif unlanmış bir yağlı kağıdın üzerinde 28 cm çapında açın.
Kenarlarını bir bıçak desteğiyle keserek düzgün bir daire elde edin. Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası ve 2 yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştırıp hamurun kenarlarından 5 santimlik boşluk vazgeçerek 23 santim çapındaki iç kısmına yayın.
Elmaları ve kuru kayısıları minik parçalar biçiminde doğrayın. Elmaları ve böğürtlenleri mısır nişastası ve şekerin geri kalanı ve limon suyuyla karıştırıp 10 dakika bekletin.
Meyve karışımını hamurun iç kısmına yayın. Dışarıda kalan 5 santimlik kısmı meyvelerin üzerine gelecek biçimde kıvırarak kapatın.
Hamurun kenarına çırpılmış yumurta sürüp hem hamurun hem de meyvelerin üzerine bolca şeker serpin.
Değişik hamur parçasını da aynı biçimde hazırlayın. Sıcak fırında 40-45 dakika pişirin. Oda ısısında 20 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.