Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Turta Tarifi Perhiz ve Olağan

Elmalı Turta Tarifi Perhiz ve Olağan

Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Elmalı Turta Perhiz ile sizlerleyiz. Elmalı turta üretimi oldukça basit ve dikkat isteyen bir tatlıdır. Bütün takipçilerimize bu lezzetli tatlı tarifini öneriyoruz. İçerisinde bol ölçüde A ve C vitaminleri bulunur. Çocuklarımızın da bol ölçüde harcaması gerekir.

Elmalı Turta Perhiz çocuklarımızı coşturduk ve kendimiz şımarttıktan sonra akşam yemeği için kolları sıvayalım, akşam yemeği tarifleri için et yemekleri, köfte tarifleri den erişebilirsiniz. Öbür hafif tatlı tarifleri için tıklayınız. Afiyetle, basit gelsin…

Elmalı Turta Tarifi için malzemeler

60 gram beyaz un

34 gram yulaf unu

30 gram çavdar unu

16 gram soya unu

40 gram sıvıyağ

50 gram sıvıyağ

25 gram light margarin

36 gram tatlandırıcı

1 gram vanilya

Çeyrek limon kabuğu

Çeyrek limon suyu

Elmalı Turta Tarifi

Evvel un hariç tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra unlar elenerek ilave edilir, bu sayede denk ölçüde karışması sağlanır. Hamur iyice yoğurulur. Elmalı tartın üzerine kafes biçimi yapmak üzere hazırlanan hamurun altıda biri bir köşeye ayrılır. Kalan hamur bir turta kalıbına dağılarak, elmalı turtanın tabanını oluşturmak üzere fırında pişirilir. Daha sonradan üzerine ilave edeceğimiz elma tatlısı sulu olduğu içi n evvelinde tabanı pişirmek gerekir. Fırına verilmeden evvel hamura çatal desteğiyle ufak delikler açılır. Bu sayede hamurun pişerken kabararak çatlaması önlenmiş olur. 140 derece fırında pişirmeye verilir. Kızardığında fırından çıkarılır.

 

Başka Bir Elmalı Turta Tarifi 

Turta İçin Malzemeler

2 adet orta boy elma

75 gram tatlandırıcı

20 gram light margarin

3 adet ceviz vurulmuş

1 çay kaşığı tarçın

Turtanın üzerine dekor yapmak için istenilen ölçüde kırık fındık

Üretimi

2 adet elmanın kabuğu atanır ve çeyrek su kadehi su ile beraber elektrikli doğrayıcı “rondo” ile çekilir.

Ardından ocakta kendi suyu ile kısık ateşte pişirilir.

Yumuşayınca içerisine küp küp doğranmış elmalar, 75 gram tatlandırıcı ve 20 gram light margarin ilave edilir.

Elmalar piştikten sonra ocak kapatılmadan evvel içine ceviz ve az ölçüde tarçın atılır ve bir iki kere ocakta çevrilir.

Bu karışım oda sıcaklığına gelene kadar soğutulur.

Soğuduktan sonra orta boy turta hamurunun içerisine dağılır.

Daha evvelden bir köşeye ayırdığımız turta hamuru ince şeritler haline getirilir.

Bu şeritler ile, tartın üzerine kafes biçimi verilir.

Bu kafesin üzerine yumurta sarısı sürülür ve kırık fındık serpilir.

160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Not: Kaynak olarak, Diyabetliler  İçin,  Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.

OLAĞAN ELMALI TURTA

Malzemeler:  6 şahsiyet

4 tane milföy
4 tane elma
1 tatlı kaşığı tarçın
22 gram 1,5 yemek kaşığı şeker
130 gram 1 su kadehi ceviz
22 gram 1 yemek kaşığı akışkan yağ
Üzeri serpmek için:

Pudra şekeri

Arzu edilirse dondurma ile servise sunulabilir.

Hazırlanışı

Hamur açma tahtasının üzerine un serpelim, milföy hamurlarını alalım aralarına un serpiştirip oklava ile açalım.  Hamuru ince ve yuvarlak bir şekle getirelim.

Turta kalıbını yağlayalım tefkon tabanlı  açtığımız milföy hamurunu muntazam bir biçimde yerleştirelim.  Daha sonra çatal takviyeyi ile hamura delikler açalım.

Biz öbür tarafta elmaları yıkayıp kabuklarını atayalım ve rendeleyelim bir tavaya alalım karıştırarak sote yapalım.

Cevizi kocamanca kıyalım, bir kısmını üzerine serpmek için ayıralım.

Hafif sote yaptığımız elmaların üzerine ceviz, şeker ve tarcını ilave edelim. Kıvama gelene kadar orta ateşte pişirelim  karamelize hale gelene kadar  Pişen iç malzememizi ocaktan alalım soğuması için bir kenarda bekletelim.

Soğuyan iç malzemeyi, milföy hamurunun üzerine yayarak dökelim. Kalıbın kenarlarından taşan hamuru üzerine bohça gibi kapatalım. Hisse hamurunun üzerini bir kaşık yağ ile iyice yağlayalım.

 

200 derecelik ısıda pişmeye vazgeçelim.

Pişen Elmalı Turtayı ılınması için bir zaman bekleyiniz. Ilınınca üzerine bol pudra ve ceviz serpin. Dilimler halinde dondurma ile servise sunalım.

Afiyet olsun…

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın