Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Turta Tarifi Kıyır Kıyır

Elmalı Turta Tarifi Kıyır Kıyır

Tarifin Öyküsü

Elmalı Turta Tarifi Kıyır Kıyır İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tereyağıeritilmiş
  • 1.5 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kadehi dolusu+1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2.5 su kadehi un
  • 2 adet elma
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • Pudra şekeri

Elmalı Turta Tarifi Kıyır Kıyır Nasıl Yapılır?

  1. Kabuklarını atadığınız elmaları rende yapalım.
  2. Geniş bir tavada orta ateşte şekerini ilave ederek suyunu sürükleyene kadar karıştıralım.
  3. Tarçını elmaların üzerine dökelim, tekerrür karıştıralım ocağı kapatalım.
  4. Ardından tereyağı, şeker ve yumurtayı geniş bir kabımızda karıştıralım.
  5. Ardından öbür malzemeleri ilave edip hamuru yoğuralım.
  6. Hamuru iki parçaya ayıralım.
  7. İlk bezeyi yağladığınız borcamın içinde elinizle genişleterek açalım.
  8. Elma harcını dökelim.
  9. Öbür bezeyi tezgahta açalım varsa hamur şekillendirici aparat ile biçim verelim.
  10. Elmaların üzerini kapatalım.
  11. 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Pişen elmalı tartı soğuyunca servis ederken pudra şekeri serpiştirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın