Hamur için; tereyağ, toz şeker, yumurta, akışkan yağ, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurun üçte birini ayırıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyun.
Kalan hamuru da buzdolabına koyun.
İç harcı için; elmaları ceddip rendeleyin ve şeker ile pişirin.
Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alın.
Ceviz ve tarçın ilave edip karıştırın.
Bir kenara alıp ılımaya vazgeçin.
Buzdolabındaki hamuru tart kalıbına yayın.
Parmağınızla kenarları rakımın ve çatalla izler yapın.
Elmalı harcı üzerine yayın.
Dondurucuda bekleyen hamuru rende ile üzerine rendeleyin.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında takribî 40-45 dk kızartın.