Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,34
  • EURO
    %0,15
  • ALTIN
    %0,31
  • BIST
    %-0,84
Elmalı Turta

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su kadehi un
  • 5 adet orta boy elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kadehi ceviz

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için; tereyağ, toz şeker, yumurta, akışkan yağ, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Hamurun üçte birini ayırıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyun.
  3. Kalan hamuru da buzdolabına koyun.
  4. İç harcı için; elmaları ceddip rendeleyin ve şeker ile pişirin.
  5. Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alın.
  6. Ceviz ve tarçın ilave edip karıştırın.
  7. Bir kenara alıp ılımaya vazgeçin.
  8. Buzdolabındaki hamuru tart kalıbına yayın.
  9. Parmağınızla kenarları rakımın ve çatalla izler yapın.
  10. Elmalı harcı üzerine yayın.
  11. Dondurucuda bekleyen hamuru rende ile üzerine rendeleyin.
  12. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında takribî 40-45 dk kızartın.
  13. İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın