Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Turta

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 kırmızı elma
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su kadehinden azıcık az vurulmuş cevizisteğe bağlı
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su kadehi un

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımız olan rendelediğimiz elma, ceviz, tarçın ve şekeri tenceremize alalım.
  2. Çok kısık olmayan hafif sıcaklıklı ateşte pişirelim.
  3. Elmalarımız rengi koyulaşıp saldığı suyunu sürükleyene kadar karıştırmaya devam edelim.Takribî 10 – 15 dk sürüyor olması.
  4. Elmalarımız iyice suyunu çekince soğumaya vazgeçelim.
  5. Hamurumuz için yumurta, erittiğimiz tereyağı, yarım su kadehi toz şeker, 1 kabartma tozu ve 2 su kadehi unumuzu karıştıralım. Unu hakimiyetli ilave edelim.
  6. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı. 10-15 dk kadar dinlenmeye vazgeçelim hamurumuzu.
  7. Hamurumuzdan turtamızın üzeri için bir parça ayırarak alt tabanı oluşturalım.
  8. İkiye dağıldığımız hamurun bir kısmını alt ve üstüne yağlı kağıt koyarak merdanemizle açalım.
  9. Biçim verdiğimiz hamuru yağladığımız turta kalıbımıza yerleştirelim.
  10. Kalıba yerleştirdiğimiz hamurumuzun çatal desteğiyle üstünde delikler açalım.
  11. Soğuyan iç harcımızı içine dökelim.
  12. Ayırdığımız hamurumuzdan şeritler hazırlayıp üzerine hafif bastırarak yerleştirelim.
  13. Evvelden 180 derece ısıtılmış olan fırınımızda takribî 30 – 35 dk pişirelim. Her fırın değişik olduğu için hakimiyetli pişirmekte fayda var.
  14. Soğuyan turtamızın üzerine pudra şekeri serperek servis edebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın