1 su kadehinden azıcık az vurulmuş cevizisteğe bağlı
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
Yarım su kadehi toz şeker
1 kabartma tozu
2 su kadehi un
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle iç harcımız olan rendelediğimiz elma, ceviz, tarçın ve şekeri tenceremize alalım.
Çok kısık olmayan hafif sıcaklıklı ateşte pişirelim.
Elmalarımız rengi koyulaşıp saldığı suyunu sürükleyene kadar karıştırmaya devam edelim.Takribî 10 – 15 dk sürüyor olması.
Elmalarımız iyice suyunu çekince soğumaya vazgeçelim.
Hamurumuz için yumurta, erittiğimiz tereyağı, yarım su kadehi toz şeker, 1 kabartma tozu ve 2 su kadehi unumuzu karıştıralım. Unu hakimiyetli ilave edelim.
Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur olmalı. 10-15 dk kadar dinlenmeye vazgeçelim hamurumuzu.
Hamurumuzdan turtamızın üzeri için bir parça ayırarak alt tabanı oluşturalım.
İkiye dağıldığımız hamurun bir kısmını alt ve üstüne yağlı kağıt koyarak merdanemizle açalım.