Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Turta

Elmalı Turta

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 koli vanilya
  • 1 koli kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 elma
  • 1 çay kadehi toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • İstenilen kadar toz tarçın
  • Ceviz

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç Harç :Elmaları rendeleyin üzerine şekeri ilave edip tavada suyunu sürükleyene kadar pişirin.
  2. Üzerine margarin ilave edip altını kapatın.
  3. İstediğiniz ölçüde tarçın ilave edin. Vurulmuş cevizi ilave edin. Soğuyunca hamurun üzerine yayın
  4. Margarin, akışkan yağ, yumurta, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu iyice karıştırın.
  5. Yumuşak bir hamur olacak biçimde un ilave edin ben 4. 5 su kadehi ilave ettim.
  6. Hamurun yarısından aşırısını tart kalıbına ya da yuvarlak borcama eliniz ile yayın.
  7. Üzerine soğuyan elmalı harcı koyun.
  8. Kalan hamuru buzlukta 5-10 dakika bekletin ve isterseniz rende ile isterseniz açıp uzun şeritler halinde biçim verin.
  9. 180° evvelden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın