2 yumurta Birinin sarisini ayırın üzerine sürülecek
5 orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su kadehi toz şeker
1 su kadehi ceviz Olmasa da olur
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamur malzemeleri karıştırılır ve iyice yoğurulur. İç harç hazırlanana kadar buzdolabında dinlendirilir. İç harç için elmalar ceddilir rendelenir.
Öbür malzemelerle ocakta iyice şeker eriyene kadar pişirilir. Soğumaya vazgeçilir. Hamur tart kalıbına veya yuvarlak borcama dağılır Bir kısmını üzerine kafes yapmak için ayırın
Sonra harç üzerine dökülür. Kalan hamurla üzerine istediğiniz gibi biçim verebilirsiniz. Ayırdığımız 1 adet yumurta sarısı üzerine sürülür.
180 derece evvelden ısıtılmış fırına verilir. Üzeri iyice kızarınca çıkarılır. Afiyet olsun