Elmaların kabuklarını atayıp ince dilimleyin. Kararmamaları için limon suyunu üzerlerine dolaştırarak dökün. Bir kenarda bekletin. Kuş üzümlerinin yumuşamaları için ılık suda 15 dakik kadar bekletin.
Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikser dayanağıyla iki misli kabarıncaya kadar çırpın.
Mısırözü yağı ve sütü ilave edip bir kaç dakika daha çırpın. Unlu karışımı ve karanfil tanelerini ilave edin. Tahta bir kaşıkla pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.
Hazırladığınız kek karışımını ısıya dayanıklı ve yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına 20cm çapında yayın.
Üzerlerine dilimlenmiş elmaları hamurun içine hafifçe daldırarak yerleştirin. File badem ve kuşüzümü serpiştirin.
Evvelden ıstılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya vazgeçin. İsteğe göre pudra şeker, hazır karamel yada çikolata sosla süsleyip servis yapın.
Daha değişik bir tatlı arıyorsanız, servis teklifleri ve püf noktalarıyla beraber sunulan elmalı kurabiye tarifi bütün sizlik!