Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

Tarifin Öyküsü

Elmalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 koli petibör bisküvi 300 gr
  • 3 elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • isteğe göre fındık fıstıkta ilave edilebilir
  • 1,5 su kadehi süt
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao çok dolu olmasın
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 parça bitter çikolata

Elmalı Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar rendelenir bir tavaya alınır şeker ilave edilir ve kavrulur.
  2. Suyunu çekince altı kapatılır tarçın ilave edilir.
  3. Derin bir kaba alınır.
  4. Petibör bisküvi robotta çekilir toz haline getirilir.
  5. Elma olan kaba bisküvi ve öteki malzemeler dökülür.
  6. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yapılır.
  7. Sosu hazırlanana kadar dolapta bekletilir.
  8. Sosu için çikolata ve tereyağı hariç malzemeler tencereye alınır kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  9. Tereyağı ve çikolata ilave edilir hoşça karıştırdıktan sonra sıcağı çıkınca tatlımızın üzerine dökebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın