Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Elmalı Topçuklar

Elmalı Topçuklar

Elmalı Topçuklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-2, 5 kutu petibör bisküvi 300 gr
  • 3 adet elma
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi isteğe bağlı
  • 1,5 su kadehi süt
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao çok dolu olmasın
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Elmalı Topçuklar Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar rendelenir bir tavaya alınır şeker ilave edilir ve kavrulur.
  2. Suyunu çekince altı kapatılır tarçın ilave edilir.
  3. Derin bir kaba alınır.
  4. Petibör bisküvi robotta çekilir toz haline getirilir.
  5. Seçime bağlı olarak elle de dağılınabilir.
  6. Elma olan kaba bisküvi ve öteki malzemeler dökülür.
  7. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar yapılır.
  8. Sosu hazırlanana kadar dolapta bekletilir.
  9. Sosu için tereyağı hariç malzemeler tencereye alınır kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  10. Tereyağı ilave edilir hoşça karıştırdıktan sonra sıcağı çıkınca topçukların üzerine dökebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın