Ufalanmış burçak bisküvi (rondodan geçmeyin iri kalsın biraz)
2 kaşık kırılmış fındık
2 kaşık kırılmış ceviz
2 kaşık hindistan cevizi
Elmalı Tart Kek Tarifi Yapılışı
Keki için yumurta ile şekeri 5 dk kadar çırpıyoruz. Yoğurdu, sıvı yağı, suyu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Un vanilya ve kabartma tozunu ekleyip bir spatula ile alttan yukarı karıştırıyoruz.
Ben bu tarif için tart kalıbı kullandım. Elinizde yoksa küçük boy yuvarlak bir fırın tepsisinde de yapabilirsiniz.
Kalıbın zeminine rendelediğiniz elmayı serin. Üzerine kek harcınızı dökün ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak süreyi kendiniz ayarlayabilirsiniz fırından fırına değişecektir süre.
Fırından çıkan keki soğuyunca kalıptan çıkarın elmalı yüzü üstte kalacak şekilde servis tabağına alın. Bir başka kapta ufalanmış bisküviyi, fındığı, cevizi ve hindistan cevizini karıştırın ve bu karışımı kekin üstüne kaşıkla dağıtın 😇.