Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %0,37
  • ALTIN
    %0,92
  • BIST
    %0,12
Elmalı Tart

Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım koli margarin veya tereyağı
  • Yarım çay kadehi akışkan yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 koli vanilya
  • 3 su kadehinden azıcık fazla un
  • 4 büyük elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ceviz
  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlayıp soğumaya vazgeçelim.
  2. Rendelenmiş elma, toz şeker, tereyağ tarçın suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavuruyoruz, kavurduktan sonra cevizimi ilave edip soğuması için kenara alıyoruz.
  3. Hamurumuzu hazırlıyoruz, margarin, akışkan yağ, toz şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya karıştırıp unumuza ilave ediyoruz.
  4. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  5. Portakal büyüklüğünde bir parça koparıp streç ile sarıp dondurucumuza kaldırıyoruz.
  6. Kalan hamurumuzu tepsimize yayıp çatalla iz yapıyoruz.
  7. Kabarmaması için ve iç harcımızı hamurumuzun üzerine yayıyoruz.
  8. Ardından donmuş olan hamurumuzu tepsimizin üzerine rende ile rendeliyoruz.
  9. 160 derecede vasati on beş dakika pişiriyoruz.
  10. İlk sıcağı çıktığı zaman pudra şekeri serpip servis ediyoruz. Afiyetler olsun ❤️.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın